flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уряд знову хоче дозволити блокувати сайти без рішення суду

31 травня 2016, 09:36

 Кабмін зареєстрував у парламенті проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту авторського права і суміжних прав у мережі Інтернет» (№4629). Ним установлюється відповідальність власників сайтів і хостерів за розміщення піратського контенту.

Згідно з пропозиціями Уряду правовласник у випадку виявлення піратського контенту надсилає власнику сайта скаргу, і той протягом 24 год. має заблокувати доступ до контенту або видалити його. Якщо вимога не виконана, правовласник звертається до хостера, і вже той зобов’язаний протягом доби видалити або зробити неможливим доступ до інформації. Аби було зрозуміло, кому писати скарги, власники сайтів повинні вказувати своє повне ім’я або найменування, назву хостера, адресу місця проживання або місцезнаходження, email і телефони.

Крім того, правовласник зможе вимагати від власника сайта особисті дані користувача, який розмістив піратський контент. Законопроект також установлює штрафи за невидалення інформації, що порушує авторські права. Зазначимо, що цей проект фактично є «реінкарнацією» відкликаного в середині квітня МЕРТівського документа №3353, який критикували медіа-юристи.

За матеріалами "Закон і бізнес"