flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опубліковано зміни до Конституції щодо правосуддя

29 червня 2016, 09:00

 Сьогодні, 29 червня, в газеті "Голос України" опублікували Закон "Про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя". Закон набирає чинності через три місяці з дня, наступного за днем його опублікування.



Норма щодо вможливості визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду на умовах, визначених Римським статутом МКС, набирають чинності через 3 роки з дня, наступного за днем опублікування Закону.

З дня набрання чинності цим Законом члени Вищої ради юстиції, призначені до цього моменту, здійснюють повноваження членів Вищої ради правосуддя протягом строку їх повноважень, але які не можуть тривати довше, ніж до 30 квітня 2019 р.

З’їзд суддів України обирає трьох членів Вищої ради правосуддя не пізніше трьох місяців після набрання чинності відповідним законом, що регулює діяльність Вищої ради правосуддя.

Верховна Рада України протягом 30 днів з дня набрання чинності цим Законом передаєподання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та відповідні документи про обрання суддів безстроково, які не були розглянуті ВР, до Вищої ради правосуддя для розгляду питання про призначення судді на посаду. Те ж саме стосується матеріалів ВРЮ про призначення суддів строком на п’ять років.