flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага!

03 квітня 2015, 11:44

  

Набрав чинності Закон України «Про забезпечення права на справедливий суд», яким викладено у новій редакції Закон України «Про судоустрій і статус суддів».
 
Сталися деякі нововведення у роботі судової системи України.
Зокрема, відтепер суддя зобов’язаний повідомляти органи суддівського самоврядування та правоохоронні органи про випадки втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, у тому числі про звернення до нього учасників судового процесу чи інших осіб, включаючи осіб, уповноважених на виконання функцій держави, з приводу конкретних справ, що перебувають у провадженні судді, якщо таке звернення відбулося в інший, ніж передбачено процесуальним законодавством, спосіб. Неповідомлення суддею про вказані випадки матиме наслідком притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.
У зв’язку з цим, наголошуємо на недопустимості позапроцесуального звернення учасників судового процесу чи будь-яких інших осіб до судді з приводу справ, що перебувають у провадженні останнього.
Всі звернення, що стосуються розгляду конкретної справи, можуть бути заявлені виключно в ході судового розгляду в спосіб, передбачений процесуальним законодавством України.