flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В судах запроваджують електронну процедуру закупівель

12 лютого 2016, 15:52

     Наказом Державної судової адміністрації України № 19 від 02.02.2016 року затверджено Положення  про впровадження процедури електронних закупівель у Державній судовій адміністрації України, територіальних управліннях Державної судової адміністрації України, апеляційних, апеляційних господарських, апеляційних адміністративних, окружних адміністративних та місцевих господарських судах. Наказ набирає чинності з 1 березня 2016 року.

Положення застосовується до всіх замовників та закупівель товарів та послуг  за умови, що мінімальна вартість закупівлі становить 20 тисяч гривень та не перевищує 200 тисяч гривень (з урахуванням ПДВ), визначену ст. 2 Закону "Про здійснення державних закупівель". Дія Положення поширюється на закупівлю товарів та послуг, необхідних для належного забезпечення діяльності установ судової системи.

Замовник — це Державна судова адміністрація України, територіальні управління Державної судової адміністрації України апеляційні, апеляційні господарські, апеляційні адміністративні, окружні адміністративні та місцеві господарські суди, що беруть участь у Пілотному проекті та мають потребу в закупівлі товарів та послуг.

Згідно з документом замовник реєструється в системі відповідно до регламенту роботи електронного майданчика, обраного ним на сайті http://prozorro.org. З метою придбання товарів та надання послуг замовник оприлюднює в системі оголошення про проведення закупівель.

В оголошенні про проведення закупівель, зокрема, обов’язково зазначається:

найменування замовника, код ЄДРПОУ, місцезнаходження;

розмір бюджетного призначення за кошторисом або очікувана вартість товару, надання послуг;

кількість товарів, обсяг послуг;

місце поставки товарів, надання послуг;

строк поставки товарів, надання послуг;

технічні та/або якісні вимоги до підтвердження предмету закупівлі;

крок аукціону може становити 0,5 – 3 % очікуваної вартості товару тощо.

Ранжування всіх поданих пропозицій здійснюється системою автоматично за ціною, формуючи рейтинги позиції учасників. Дана інформація автоматично оприлюднюється системою одразу після завершення електронного реверсивного аукціону.

Інформація про визначення переможця обов’язково оприлюднюється замовником у системі в день прийняття ним рішення про визначення переможця. Договір про придбання товару, надання послуг укладається між замовником і переможцем не раніше ніж через 3 робочих дні та не пізніше 10 робочих днів з моменту оприлюднення інформації про визначення переможця.