flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Клопотання про запобіжні заходи розглядатимуть швидше?

06 квітня 2016, 15:40

 Клопотання про застосування або зміну запобіжного заходу розглядається слідчим суддею, судом протягом дванадцяти годин з моменту надходження такого клопотання, але не пізніше сімдесяти двох годин з моменту фактичного затримання підозрюваного, обвинуваченого.

 Відповідну пропозицію містить проект Закону від 25.03.2016 №4305"Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо строків розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу)", автором якого є народний депутат Андрій Тетерук.

Та, законопроектом передбачається, що у разі якщо після надходження до суду клопотання про застосування або зміну запобіжного заходу, підозрюваний, обвинувачений, його захисник подає до суду клопотання про реалізацію прав, передбачених статтею 42 КПК, строк розгляду такого клопотання не зараховується до загального строку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

У разі якщо після надходження до суду клопотання про застосування або зміну запобіжного заходу, за вимогою підозрюваного, обвинуваченого йому забезпечується невідкладне надання медичної допомоги, перебування у

медичному чи психіатричному стаціонарі, в порядку, визначеному КПК, строк надання такої допомоги чи перебування на стаціонарному лікуванні не зараховуються до загального строку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу.

У цих випадках суд оголошує перерву в судовому засіданні із обов’язковим фіксуванням часу початку та закінчення такої перерви в порядку, встановленому КПК.

Закон і Бізнес