flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скасовано спецбланки для витягів з реєстру актів цивільного стану

23 травня 2016, 11:55

 Мін'юст вніс зміни в інструкцію з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Відтепер витяги з реєстру більше не видаватимуть на спеціальних бланках. Відповідна постанова Кабміну, на виконання якої видало свій наказ Міністерство, була прийнята ще в березні.


 

Це передбачено наказом Мін'юсту від 27 квітня 2016 року №1235/5 "Про внесення змін до Інструкції з ведення Державного реєстру актів  цивільного стану громадян".

Так, витяг з Реєстру видається на білому аркуші паперу формату А4 (210 х 297 міліметрів) без використання спеціального бланка, засвідчується підписом посадової особи та скріплюється печаткою відповідного відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

У випадку отримання витягу з Реєстру шляхом безпосереднього доступу такий витяг видається без засвідчення підписом та скріплення печаткою.

Наявний залишок спеціальних бланків використовується реєстратором в повному обсязі.

Також Мін'юст розпорядився, щоб адміністратор Державного реєстру актів цивільного стану громадян вжив необхідних заходів щодо реалізації цього наказу.

Нагадуємо, ще в березні цього року Кабмін визначив, що витяги з реєстру актів цивільного стану не видаються на спеціальних бланках.

Закон і Бізнес