flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРО ЗАХОДИ, НАПРАВЛЕНІ НА ЗАПОБІГАННЯ РОЗПОВСЮДЖЕННЮ COVID-19

Управління Держпраці у Миколаївській області наголошує роботодавцям на необхідність вжиття  ефективних заходів профілактики Covid-19, з урахуванням рекомендацій Держпраці щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу на робочих місцях та.

Станом на 1 жовтня 2020р. випадки COVID-19 зареєстровані у 215 країнах світу. Серед країн світу Україна займає 25 позицію по кількості хворих на гостру респіраторну хворобу Covid-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Найбільшу кількість випадків захворювань на коронавірус зареєстровано у США, Індії, Бразилії, Російській федерації. Кількість заражених на Covid-19 щоденно зростає (Джерело: www.worldometers.info).

З метою недопущення поширення хвороби  територію України у березні 2020 Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову № 211 (з урахуванням  змінам), якою визнано перелік осіб, які потребують самоізоляції.

Станом на 01 жовтня 2020 року до зазначеного переліку входять:

Особи, які потребують самоізоляції, зобов’язані постійно перебувати у визначеному ними місці самоізоляції, утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають.

Строк самоізоляції визначає лікуючий лікар хворого або особи з підозрою на інфікування COVID-19 на підставі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

Звертаємо увагу на критерії МОЗ України  за якими людина може вважатися контактною:

У разі призначення зобов’язання щодо самоізоляції:

Джерело