flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про роботу суду в умовах «жовтого» рівня епідемічної небезпеки

11 травня 2021, 11:52

Кабінет Міністрів продовжив карантин в Україні до 30 червня 2021 року.

Водночас, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про скасування з 00 години 00 хвилин 01 травня 2021 року “червоного” рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Миколаївської області.

Разом з цим застосовано обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки.

Згадаймо про дозволи та заборони, які передбачені в умовах жовтого рівня епідемічної небезпеки:

Просимо утриматись від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають Вашої обов’язкової присутності, а також від особистого відвідування суду для подачі позовів, заяв, скарг, клопотань та інших звернень.


Рекомендуємо брати участь у судових засіданнях у режимі відеоконференції та звертатися до Березнегуватського районного суду Миколаївської області через наступні електронні засоби комунікації та поштові служби:

- через поштові відділення шляхом подачі кореспонденції на адресу суду: 56203, вул. Миру, 109, смт Березнегувате Миколаївська область

- за допомогою електронної пошти: inbox@bg.mk.court.gov.ua

Оригінал офіційного листа, копію якого необхідно надіслати електронною поштою: підписується уповноваженою особою; реєструється із зазначенням вихідного номера та дати реєстрації; сканується в електронний файл. Електронний примірник офіційного листа підписується уповноваженою особою з використанням ключа електронного кваліфікованого підпису з метою обов’язкової ідентифікації за електронним кваліфікованим підписом як учасника справи та запобігання прийняття документів від осіб, які в дійсності не є учасниками провадження.

Звертаємо Вашу увагу, що для направлення документів до суду в електронному вигляді запроваджено підсистему «Електронний суд».

Згідно з вимогами розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, приймання та реєстрація надісланих до суду учасниками судового процесу процесуальних документів повинні здійснюватись з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua, за умови попередньої реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) та з обов'язковим використанням такою особою власного електронного кваліфікованого підпису, з метою обов’язкової ідентифікації за електронним цифровим підписом заявника, як учасника справи, або його представника (адвоката), задля виконання положень ст. 43 ЦПК, ст. 44 КАС та запобігання ознайомлення з матеріалами справи осіб, які в дійсності не є учасниками провадження.

Учасники справи мають можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Завдяки сервісу "EASYCON" користувачі отримують можливість взяти участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції дистанційно, не прибуваючи до суду (покрокова інструкція реєстрації або УЧАСТЬ ГРОМАДЯН У СУДОВИХ ЗАСІДАННЯХ ЗА ДОПОМОГОЮ СЕРВІСУ EASYCON Інструкція користувача).

Нагадуємо, що з листопада 2020 року, у зв'язку зі складною ситуацією, що склалася в сфері фінансування видатків у 2020 році, а саме оплати телекомунікаційних послуг зв'язку місцевим загальним судам Миколаївської області, Березнегуватський районний суд Миколаївської області відключено послуги телефонного зв'язку.

 

Ми дбаємо про відвідувачів суду, а тому переконливо просимо дотримуватися необхідних обмежень та застережень під час відвідування суду!

Дякуємо за розуміння!

За повідомленням прес-служби суду