flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП доповнила перелік користувачів, яким надано дозвіл на повний доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень

31 травня 2021, 11:09

Вища рада правосуддя вирішила внести зміни до Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень та включити Державну прикордонну службу України до переліку державних органів, яким надано дозвіл на повний доступ до інформаційних ресурсів Реєстру.

Порядок ведення вказаного Реєстру затверджується ВРП. Його адміністратором є державне підприємство "Інформаційні судові системи". Державна судова адміністрація України, як  держатель Реєстру, вживає організаційних заходів, пов'язаних із забезпеченням його ведення.

30 грудня 2020 року до ВРП надійшло звернення Адміністрації Державної прикордонної служби України із проханням розглянути питання про включення уповноважених осіб Держприкордонслужби до переліку авторизованих користувачів, яким надано повний доступ до інформаційних ресурсів Реєстру з метою отримання та обробки інформації, що формується в процесі їх  оперативної службової діяльності. Зокрема, це стосується встановлення повторності вчинення кримінального (адміністративного) правопорушення, залучення рішень суду до позовної роботи, матеріалів оперативно-розшукових справ.

Положенням про Адміністрацію Держприкордонслужби встановлено, що для виконання покладених на неї завдань орган має право, зокрема, користуватися відповідними інформаційними базами даних державних органів, державною системою урядового зв’язку та іншими технічними засобами.

Згідно із пунктом 40 частини першої статті 20 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» органам, підрозділам, військовослужбовцям, а також працівникам Держприкордонслужби, які відповідно до їх службових обов’язків можуть залучатися до оперативно-службової діяльності для виконання покладених на Держприкордонслужбу завдань, надається право, зокрема, одержувати в установленому законом порядку за письмовими запитами керівників підрозділів з оперативно-розшукової роботи чи розвідувального органу відомості з автоматизованих інформаційних і довідкових систем та банків даних, створюваних Верховним Судом, Офісом Генерального прокурора, Національним банком України, Антимонопольним комітетом України, Фондом державного майна України, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування України.

З огляду на вказане Вища рада правосуддя вирішила затвердити Зміни до Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, включити Державну прикордонну службу України до переліку державних органів, яким надано дозвіл на повний доступ до інформаційних ресурсів Реєстру для виконання покладених на Службу завдань.

Вища рада правосуддя