flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ознайомча екскурсія

09 червня 2021, 15:10
Сьогодні 09 червня 2021 року в Березнегуватському районному суді Миколаївської області з учнями 10 класів Березнегуватського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів було проведено ознайомчу екскурсію.
Юні екскурсанти ознайомилися з повноваженнями і діяльністю суду, оглянули зали судових засідань,мали можливість задавати питання та отримувати кваліфіковані відповіді.
На зустрічі був присутній суддя Березнегуватського районного суду Лященко Володимир Леонідович, який в доступній для дітей формі розповів про роль суду у житті країни, ті завдання, які покладені на судову гілку влади. Діти почули про те, як організовуються та проводяться судові засідання, хто у них приймає участь, які права мають сторони та як ухвалюються рішення.
Головний спеціаліст суду розповіла учням про технічні можливості системи відеоконференцзв’язку, яка забезпечує одночасну двохсторонню передачу, обробку, перетворення та представлення інтерактивної інформації на відстані в режимі реального часу за допомогою апаратно-програмних засобів обчислювальної техніки.
Крім того обговорили конституційні права і свободи людини і громадянина, дізналися про принцип Верховенства права.
Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня освіти та ознайомлення з принципами судочинства.