flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ ВИБОРЦІВ!

09 вересня 2014, 14:35

 ЦВК надала можливість кожному виборцю України перевірити свої дані в Державному реєстрі виборців, не виходячи з дому чи офісу, скориставшись інтернет-ресурсом. Для цього необхідно на офіційному сайті ЦВК в розділ «Державний реєстр виборців» за веб-адресою www.drv.gov.ua відкрити закладку «Особистий кабінет виборця» і натиснути «реєстрація», після чого у відповідні поля внести інформацію про себе (через деякий час Ви отримаєте відповідь на вказану Вами електронну адресу).

У яких випадках необхідно обов’язково звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців:

- якщо Вам виповнилося (на день виборів виповниться) 18 років;

- якщо Ви набули громадянства України, змінили прізвище чи місце проживання;

- якщо до 1жовтня 2014 року Ви не отримаєте від дільничної виборчої комісії іменне запрошення на вибори, або воно буде містити неточності щодо Ваших даних.

Заяву щодо уточнення списку виборців Ви маєте змогу подати до 20 жовтня 2014 року (не пізніш, як за п'ять днів до дня голосування) безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців, що працює у райдержадміністрації за адресою:                 56203, Миколаївська область, смт. Березнегувате,  пл.  Леніна, 1 (приміщення райдержадміністрації), 2-й поверх, кабінет № 15 тел. 9-21-79.

Після 20 жовтня 2014 року з питання уточнення списків виборців буде необхідно звертатися вже до суду без сплати судового збору. Позовну заяву може бути подано не пізніше як за два дні до дня голосування (ч. 3 ст. 173 КАСУ).

Перевіривши свої дані в державному реєстрі виборців, Ви не витрачаєте багато часу, але будьте впевнені, що у день голосування ніщо не завадить Вашому виборчому праву, не відкладайте це питання на останній день.