flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддівське досьє

05 листопада 2015, 10:54

 

 

                   Відповідно до пункту 14 розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд" ДСА України має забезпечити створення та передачу Вищій кваліфікаційній комісії суддів України суддівських досьє щодо суддів Верховного Суду України, Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ України, Вищого адміністративного суду України, Вищого господарського суду України, суддів апеляційних та місцевих судів.

 

                Державною судовою адміністрацією України вже передано Вищій кваліфікаційній комісії суддів України суддівські досьє суддів Верховного Суду України, Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ України, Вищого адміністративного суду України, Вищого господарського суду України та суддів апеляційних судів у кількості 2171 досьє.

 

                 Законом України "Про забезпечення права на справедливий суд" кінцевим терміном передачі суддівських досьє суддів місцевих судів до ВККС України визначено 28 березня 2016 року. 


               Суддівське досьє створюється, формується та ведеться в паперовій формі, а в разі наявності технічної можливості, у тому числі повністю або частково, в електронній формі.

 

              Зміст суддівського досьє складають персональні дані судді, інформація та документи, пов’язані з кар’єрою судді; інформація про ефективність здійснення судочинства суддею; інформація про дисциплінарну відповідальність судді; дані про відповідність судді етичним та антикорупційним критеріям. До суддівського

досьє також додаються належним чином завірені копії документів, які підтверджують таку інформацію.