flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Трудові книжки будуть електронними

16 листопада 2015, 10:42

 Уряд скерував до Верховної Ради проект закону, який передбачає скасування необхідності подальшого ведення трудових книжок. «Трудові книжки» як документи, що засвідчують попередню трудову діяльність, залишаються у людей. Вони зможуть і надалі використовувати їх для підтвердження трудового стажу», - пояснив міністр економічного розвитку і торгівлі А.Абромавичус.

Передбачено, що з 11 липня наступного року не буде потреби дублювати інформацію одночасно і на папері, і в електронній формі. Інформацію збиратимуть лише з бази даних Пенсійного фонду.

З 2004 року пенсії нараховують тільки на підставі даних Пенсійного фонду. Там уже є відомості про те, коли, ким і де людину приймали і звільняли з роботи, а також якою  на цих робочих місцях була її заробітна плата. Відповідно після затвердження законопроекту база Пенсійного фонду лише розшириться графами, які містяться зараз у трудовій,повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку .

Фактично ми переводимо трудові книжки в електронний вигляд. Там інформація не  загубиться і не пропаде. Будь яка людина може замовити витяг із бази даних для своїх цілей, звернутися до Пенсійного фонду і отримати безкоштовно.