flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Форми декларацій родинних зв'язків і сумлінності судді

14 листопада 2016, 11:31

 Вищою кваліфкомісією затверджені форми декларацій родинних зв'язків і сумлінності судді.

         31 жовтня 2016 року Комісією прийнято рішення про затвердження форм декларацій родинних зв'язків судді і кандидата на посаду судді, форми декларації сумлінності судді і їх публікації на своєму офіційному сайті. Про це повідомляє прес-служба ВККС.

         Ознайомитися з затвердженими формами декларацій можливо за наступними посиланнями:

         Відповідно до підпункту 1 п. 41 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України покладено обов'язок протягом 30 днів з дня набрання чинності цим Законом затвердити форми декларацій родинних зв'язків судді і кандидата на посаду судді, форму декларації сумлінності судді, а також оприлюднити затверджені форми декларацій на офіційному веб-сайті Комісії.

         До виконання Комісією підпункту 2 п. 41 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення» Закону України декларації родинних зв'язків судді (кандидата на посаду судді) та декларації сумлінності судді подаються в паперовій формі.

         Відповідно до п. 42 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення» Закону судді зобов'язані подати до Комісії декларацію родинних зв'язків судді і декларацію сумлінності судді:

1.     судді Верховного Суду України, судді вищих спеціалізованих судів - протягом 60 днів з дня набрання чинності Законом;

2.     судді апеляційних судів - протягом 90 днів з дня набрання чинності Законом;

3.     судді місцевих судів - протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом.

За матеріалами "Судово-юридичної газети"