flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наступний звіт про кількісний склад державних службовців будемо подавати за новою формою

14 грудня 2016, 11:24

 09.12.2016 набув чинності наказ Національного агентства України з питань державної служби "Про затвердження форми звітності КСДС (квартальна) "Звіт про кількісний склад державних службовців" та Інструкції щодо її заповнення" від 21.12.2016 № 223.

Звіт за формою звітності КСДС (квартальна) "Звіт про кількісний склад державних службовців" (далі - Звіт за формою КСДС, Звіт) складають щокварталу станом на 01 число місяця, наступного за звітним періодом, за кожний квартал окремо державні органи, установи та організації (далі - державні органи), а саме:

  • апарати державних органів та органів судової влади;
  • територіальні органи державних органів (далі - територіальні органи);
  • Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації (апарати та структурні підрозділи);
  • районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації (апарати та структурні підрозділи).

Підставою для складання Звіту за формою КСДС є дані первинного обліку державних службовців та інших працівників державних органів за календарний рік станом на 01 число місяця, наступного за звітним періодом, - накази (розпорядження) про призначення на посаду та звільнення з посади.

Розподіл працівників за категоріями посад державної служби проводиться відповідно до класифікації посад, визначеної статтею 6 Закону України "Про державну службу".

Звіт за формою КСДС щокварталу складають державні органи, у тому числі судові, та подають до Нацдержслужби виключно в електронному вигляді. Звіт за формою КСДС подається до Нацдержслужби з використанням встановленого ідентифікатора (логін та пароль) через веб-портал Нацдержслужби за адресою https://ksds.nads.gov.ua. Інформація в електронному вигляді повинна повністю відповідати інформації в паперовому вигляді.

Терміни подання Звіту:

  1. Територіальні органи  подають Звіт за формою КСДС до державного органу вищого рівня не пізніше 07 числа місяця, наступного за звітним періодом.
  2. Державний орган вищого рівня, що має територіальні органи, перевіряє Звіти за формою КСДС на предмет актуальності, достовірності та повноти, узагальнює їх та  подає до Нацдержслужби не пізніше 14 числа місяця, наступного за звітним періодом.
  3. Районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації складають Звіт за формою КСДС та подають до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних державних адміністрацій, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій не пізніше 07 числа місяця, наступного за звітним періодом.
  4. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації перевіряють Звіти за формою КСДС на предмет актуальності, достовірності та повноти, узагальнюють їх та подають до Нацдержслужби не пізніше 14 числа місяця, наступного за звітним періодом.

Отже, вже наступний Звіт за формою КСДС служба управління персоналом (структурний підрозділ або спеціаліст з питань персоналу) державного органу має подавати за новою формою.

Наказ Національного агентства України з питань державної служби від 24 липня 2015 року N 161 "Про затвердження форми звітності КСДС (квартальна) "Звіт про кількісний склад державних службовців" та Інструкції щодо її заповнення", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 11 серпня 2015 року за N 970/27415, втратив чинність.